Rumenomanija | Stil

Pomlad je v polnem razcvetu. Na polja in travnike riše cvetoče glavice rož, ki se obračajo proti soncu in jim vsak dan doda malo več barvitosti. Vrabci in siničke so vsak dan bolj žvrgoleči in navihani. Mrzli, megleni dnevi so ostali nekje v pozabi. Čeprav se pomlad kot prava umetnica izraža z vsemi možnimi barvami, kjer prevladujejo žive, tople barve, se zdi, kakor da je rumena v prevladi. Cvetoči grmi forzicije vsaj dan bolj sijejo v vsej svoji rumeni veličini, vrtove hiš so preplavile rumene glavice narcis. Rumeni tulipani na policah cvetličarn, rumene trobentice naključno nametane takorekoč povsod, kjer so travnate površine in cvetoče rumene travniške rožice, ki prav nič sramežljivo plešejo v lahnem vetriču.

Kar pričakovano torej, da se je ta rumena preslikala tudi v izložbe trgovin z oblekami in tudi moj izbor oblek in pripomočkov za dom je obarvan v rumeno. Z rumeno se sicer spogledujem že od prejšnjega poletja, pozabila je nisem niti čez zimo, sedaj pa je doživela svoj veliki razcvet.

Rumena, ki napolni s pozitivno energijo. Ki je simbol sreče in prijateljstva. Rumena, ki sije kakor sonce in poživi siv vsakdan. In rumena, ki obljublja dolge, brezkrbne, sončne dni, ki prihajajo.

River Island - US

River Island - US