Translate this post to English
Zimska pravljica na Lisci in Trumpov burger v Sevnici

Prvič letos sem se tudi jaz končno zbudila v zasneženo jutro. Srce mi je zaigralo in takoj sem se navdušeno strinjala, ko je mož predlagal, da skočiva na Lisco, kjer je snega na pretek. Lisca (948 mnm) je gora v Posavju in verjetno najbolj priljubljen hrib Sevničanov. Po njej se imenuje tudi podjetje Lisca, ki izhaja iz Sevnice in kjer prodajajo spodnje perilo, spalni program in kopalke. Spomini na Lisco (hrib) pri meni segajo daleč v otroštvo, ko sem poslušala dedkove pripovedi o tem, kako je bil kot predsednik smučarskega društva zaslužen za to, da so na Lisci postavili prvo vlečnico in organizirali smučarska tekmovanja, babica je šivala zastavice za na količke, moj oče pa je bil zavzet smučar in tekmovalec. Danes je na žalost vlečnica v klavrnem, razpadajočem stanju, vendar pa Lisca še vedno ostaja idealna destinacija za preživljanje časa v naravi. Poleg pohodništva in čudovitih razgledov (danes sva videla vse do Julijskih Alp s Triglavom vred) nudi tudi dober domač obrok (sama prisegam na ješprenj, ki tako zelo tekne po pohodu in njihove okusne palačinke, kjer se lahko odločate med vsemi najbolj priljubljenimi okusi, vključno z Melanijino palačinko). Lisca je idealna odskočna deska za padalce (jadralno padalstvo), za ljubitelje piknikov (lahko najamete svojo hiško z žarom in klopjo ali pa preprosto pogrnete svojo odejico in uživate na travi) ter pozimi za ljubitelje sankanja.

Ker sva se danes na Lisco kar zapeljala z avtomobilom, sva sklenila, da si palačink na žalost nisva zaslužila, zato sva se zadovoljila samo s kakavom. Po razigranem dirjanju po vrhu Lisce in uživanju v snegu, sva se odpravila nazaj v dolino, kjer sva se  ustavila v pizzeriji in restavraciji Rondo, kjer strežejo burger, ki so ga v čast Melaniji Trump, ki prihaja prav iz Sevnice, poimenovali Predsedniški burger. Ter mu nadeli iz sira ustvarjeno rumeno frizuro, ki spominja na Trumpove lase. Ker je obeh burgerjev čudežno zmanjkalo kot bi mignil, sva prepričana, da se bova morala kmalu spet oglasiti.

Preden sva zavila proti domu, sva se oglasila v slaščičarni Julija, kjer sva za svoje domače vzela nekaj kosov Melanijine tortice. Kakšna se jim bo zdela pa izveva jutri!

2018-05-14T16:58:41+00:00

Leave A Comment