Translate this post to English
Izgubljeno in najdeno

Tudi to je Santorini.
Plaža Vlichada na jugu otoka. Ko sva se pogumno okopala v morju in zatem uživala v miru na plaži, sva od daleč zagledala možaka, ki je nekaj iskal. Le nekaj metrov pred nama se je zopet sklonil k tlom, da bi preveril ali je na tleh tisto, kar išče in tokrat končno našel izgubljeno. Obraz mu je zasijal. Razložil nama je, da je domačin in da je včeraj ob isti uri tukaj izgubil verižico z obeskom, ki mu prinaša srečo, danes pa jo je na svoje veliko veselje našel na istem mestu. Povedal nama je, da se je orientiral po obrisu gusarja Jacka Sparrowa, na katerega spominja del sipin ob plaži. Bil je tako vesel, da je iz torbe potegnil pivo in nama ga podal. “Častim pivo”, je rekel, “danes imam srečo!”

Poleg čudovitega sončnega zahoda naju je plaža navdušila še z nečim – ko sva sedela ob čudno izoblikovanih sipinah, sva lahko poslušala orkester morja. Spredaj valove, za nama pa odmeve teh valov. Bilo je čarobno.

Če se odpravljate na Santorini, dodajte plažo na seznam krajev, ki jih morate obiskati. In ne pozabite poslušati pesmi morja, ko boste tam.