Translate this post to English

Razgled z razglednice | Positano, Italija

Najina noč v hotelu Ancora Positano je minila prijetno in čisto prehitro, zato sva budilko zjutraj prestavljala tako dolgo, da sva zamudila sončni vzhod. Včasih se tudi na potovanju kdaj zgodi, da je postelja preprosto preveč mehka, da bi jo lahko kar tako zapustila. Načrte, da ujameva sončni vzhod, sva tako prodala za nekaj ur sanjanja več – in sanje so se nadaljevale tudi po tem, ko sva se zbudila in stopila na teraso, od koder sva lahko videla najbolj slavne hiške v Positanu, te pa so naju spremljale tudi na zajtrku. Na poti na plažo sva na hitro pokukala še na teraso sosednjega hotela Le Sirenuse, ki v Positanu slovi kot hotel z najboljšim razgledom (in tudi z izjemno zasoljenimi cenami).

Najin zajtrk je potekal v počasnem posnetku – prav za vsak grižljaj, vsako srkanje kave, za vsako rezanje kruha sva si vzela čas, vmes pa pogledovala na hiške, ki so se nama nasmihale v ozadju. Prečudovito.

Po zajtrku sva se še zadnjič sprehodila po ozkih ulicah, si privoščila še dve sladici (tokrat kar stoje, kot prava Italijana) in se počasi namenila proti najini naslednji destinaciji – Sorrentu. Potovalke sva, tokrat že napol profesionalno, zvlekla v hrib po žgočem soncu in si čestitala, da sva zmogla. Pri gospodu v modri srajci sva kupila karti za avtobus in se namestila na drugo stran ceste, da ujameva prvi prevoz za Sorrento. Prispela sva malo pred napovedanim prihodom avtobusa, točnost je (vsaj na potovanjih) najina vrlina – na koncu pa je teh 15 minut prej pomenilo še dodatne četrt ure čakanja na žgočem soncu na avtobus, ki je zamujal tričetrt ure. Bilo nama je izjemno vroče in senca je bila neobstoječa, po vrhu pa sva še stala ob cesti brez kakršnegakoli pločnika ali klopi – avti, avtobusi in skuterji pa so hromeli mimo naju in nama izpuščali vroče pline v obraz.

Če bi nama ostalo kaj moči, bi lahko že pobirala stave o tem, ali bova prej izdahnila zaradi vročine ali se utopila v lastnem potu, ko je končno prispel avtobus. Naložila sva se nanj in se napol zadeta od klime prepustila vožnji po tisočerih ovinkih po ozki cesti, prežeti s prehitevanji, hupanjem, hitrim pospeševanjem in zaviranjem in vse to ob vrtoglavih prepadih na drugi strani ceste. Malo sva bila srečna, da si nisva sposodila avtomobila in bi morala vse to premagovati sama, po drugi strani pa dodobra odločena, da naslednjič raje zopet potujeva z ladjo in se takšnim vožnjam na veliko ogneva.

Srečna, da sva preživela tako neznosno vročino kot tudi divjo vožnjo, sva se podala na odkrivanje Sorrenta.







.

.

Dodatno: 

  • Če opravljate rezervacijo preko Booking.com, uporabite to povezavo
  • Če opravljate rezervacijo preko Airbnb in je to vaša prva rezervacija, s to povezavo prejmete 30 EUR popusta



Booking.com





Booking.com