Sladkorno predoziranje | Positano, Italija

V Neaplju sva se na pomolu Molo Beverello vsedla na trajekt proti Sorrentu. Ko sva prispela v Sorrento, sva presedlala na drug trajekt, ta se je ustavil na Capriju, zatem pa naju dostavil v Positano. Ko sem stopila z ladje, sem zagledala ta tako znameniti razgled: živobarvne hiške, vklesane v skalo, tisoč in en ležalnik s pripadajočim senčnikom in mnogo, mnogo, mnogo ljudi. Kljub gneči je bila ljubezen na prvi pogled. Prtljago sva po mnogih stopnicah in po strmi ozki poti med glasnim sopihanjem in brisanjem potu s čela pretovorila do hotela Hotel Ancora Positano in najina sladka romanca s Positanom se je pričela.

Kot se to v Positanu spodobi, sva najprej poizkusila limončelo (limoncello), ki je limonin liker in je za to regijo tako zelo znamenita pijača. Izjemno sladek in v teh vročih dneh tudi izjemno močan napitek sva spila z razgledom na najbolj znameniti del Positana. Nato sva se odpravila raziskovati ozke strme uličice, polne prodajaln s premnogimi izdelki iz limon: sveče z vonjem limone, limonini piškotki in ostale slaščice, limonine granite, limonin sladoled, limonin sorbet, limonini bonbončki, magnetki in keramika s podobo limon, šali in oblačila s potiskom limon itd. Skratka, tukaj se svet vrti okoli tega kislega sadeža in zanje limona v prenesenem pomenu ne pomeni prav nič slabega. Kadar ti življenje vrže limone, se za njih zahvališ, saj so tukaj tako zelo cenjene, nato pa iz njih narediš – prav zares karkoli. 🙂

Gneča je v poletnih mesecih kar velika in to se hitro pozna na ozkih uličicah in tudi na ozkem pasu ob obali, ki je primeren za kopanje, vendar pa se lahko gneči kaj hitro izognete, če je vaš urnik malo drugače zastavljen od preostale večine ljudi. Tako sva najbolj vroč del dneva, ko so drugi poležavali na plaži, preživela ob limončelu, lazanji in burgerju.  Ko so se drugi množično premikali s plaže v restavracije, sva bila midva že sita, zato sva odšla na plažo in takrat skorajda tam ni bilo nikogar več. Ko sva se naužila razgleda in plaže, so se ostali že premaknili iz lokalov, zato sva se namenila preizkušati slaščice. Zvečer pa sva se vrnila na plažo, kjer sva sama plavala v morju in se medtem čudila čudovitim razgledom, ki so z vsako minuto manj sončne svetlobe in z vsako prižgano lučko več postajali še lepši in lepši.

Prenočišče: Hotel Ancora Positano (booking/agoda)

.

.

Dodatno: 

  • Če opravljate rezervacijo preko Booking.com, uporabite to povezavo
  • Če opravljate rezervacijo preko Airbnb in je to vaša prva rezervacija, s to povezavo prejmete 30 EUR popusta
Booking.com
Booking.comBooking.com