Nisem hotela na pot

Nisem hotela na pot. Vse je šlo narobe. Telo mi je govorilo, da je izčrpano. Tudi duša mi je, zaradi neumnih osebnih zdrah, govorila, da je izčrpana. Na podplatih imam žulje in na prstih na nogah odrgnine. Ustnice so razpokane in koža izsušena. Glava je polna mračnih misli. Srce je razbito na sto in en košček. Najraje bi se zavlekla v posteljo, pokrila čez glavo in prespala ves teden. Najraje bi izginila z obličja sveta.

Pa sem kljub temu vstala, spakirala in šla na pot.

Na poti naju je presenetil močan naliv, dvakrat toča, močan veter in zastoji na cesti. Avtomobili so se ustavljali ob cesti, po zraku je nosilo stvari s sosednjih polj, na trenutke nisva videla niti en meter pred seboj. Spominjalo je na sodni dan. Ko sva plačevala cestnino na avtomatu sredi ceste, nama je skoraj odneslo bankovec, medtem naju je zmočilo in nahladilo. Najraje bi se obrnila. Šla domov. Se pokrila čez glavo in spala ves teden. Najraje bi izginila z obličja sveta.

Pa sva kljub temu nadaljevala pot.

Ko sva po dolgih mučnih urah na cesti končno prispela na letališče v Trevisu, sva ugotovila, da ima letalo kar pošteno zamudo. Čakala sva v hali, ki je premajhna za toliko ljudi. Gnetla sva se med drugimi popotniki in se počutila kot dve kravi v živilskem tovornjaku. Brez pojasnila, brez organizacije. Najraje bi šla domov, se pokrila čez glavo, spala cel teden in izginila z obličja sveta.

Pa sva stisnila zobe in počakala. 

Ko sva končno pristala v Neaplju, počakala na prtljago, našla šoferja in prispela v hotel, je bila ura že skoraj polnoč. Odprla sva balkonska vrata in stopila na teraso. Zagledala sva morje, najine nosnice je napolnil vonj po soli. Opazila sva zaljubljene parčke, ki so se sprehajali ob obali in od daleč zaslišala glasbo. Telo je pozabilo na izčrpanost. Duša je pozabila na neumne osebne zdrahe. Pred nama so se razprle možnosti za nove dogodivščine, nova odkritja, nova spoznanja. Doma sem pustila razloge, zaradi katerih bi najraje izginila z obličja sveta in sredi Neaplja odkrila razloge, zakaj ne bom.
Danes ne.
Jutri pa je nov dan.