>>> Zaradi dolžine tega zapisa, sem ga razdelila v dve objavi. To je drugi del, za prvega kliknite tukaj. <<<

Maldivi so sestavljeni iz okoli 2000 otokov. Med njimi so lahko kar velike razdalje, zato ni najbolj realno, da si rezervirate nastanitve v več resortih. Hidroplani med otoki letijo samo podnevi, in sicer med okoli šesto uro zjutraj in šesto uro popoldne. Če na Maldive prispete kasneje, boste morali prespati v glavnem mestu Male nekje blizu letališča in ujeti prvi let naslednji dan. Resorti imajo ponavadi dogovor s prevozniki in se vam najbolj splača, da prevoz vzamete preko njih. Vendar četudi boste prevoz rezervirali preko resorta, polet s hidroplanom ne bo poceni. Naju je povratna karta (od letališča do resorta in nazaj) stala 350 dolarjev na osebo. Znesek poravnate ob prihodu v resort. Pripravite valute kot so dolar, evro ali funt (ali pa poskrbite, da bo na kartici dovolj kritja), saj maldivskih rupijev navadno ne sprejemajo. Če boste na letališču dvignili denar v lokalni valuti, vam ne bo prav nič koristil – s seboj ga boste imeli do konca potovanja, ko ga boste lahko šele nazaj na letališču zopet zamenjali nazaj v svojo valuto. Zato svetujem, da denar dvignete že doma ali pa še bolj elegantno – rezervirajte all inclusive hotel in ga plačajte kar s svojo kreditno kartico, s seboj pa vzemite le manjše zneske.

Če je vaš resort na oddaljenem otoku, do katerega se leti s hitroplanom, poskrbite, da bo vaša prtljaga v okviru dovoljenih kilogramov, ki jih lahko vzamete s seboj na hidroplan – na lokalne lete je ponavadi dovoljeno vzeti 20 kg, to pa se razlikuje od dovoljenih kilogramov za mednarodne lete, ki so ponavadi 30 kg. Hidroplan je res skorajda klavstrofobično majhen, zato se teh omejitev strogo držijo. Tako že doma poskrbite, da bo prtljaga spakirana pravilno in se s tem izognite stresu in izgubljanju živcev na poti. Spakirajte si kar se da malo stvari – na Maldivih tako ali tako potrebujete le kopalke in kakšne kratke hlače ter majico (dame tudi kakšno oblekico), sončno kremo, kakšno kapo in očala ter komplet za osebno nego. Maldivi so muslimanska država, zato se na letališču in v primeru obiskovanja lokalnih otokov oblecite temu primerno. Zaželjeno je, da ženske in moški pokrivajo ramena in kolena. V resortu lahko hodite naokoli oblečeni v karkoli, le goli (in ženske zgoraj brez) ne, razen v restavracijah – tam je zaželjeno, da oblečete kaj več kot samo kopalke. Če boste resort rezervirali preko spletnih agencij, preverite ali so v ceno vključene vse takse, ki so na Maldivih kar precej visoke. Midva sva rezervacijo opravila preko agode, kjer je jasno napisano kaj vse je vključeno v ceno in kaj je bilo potrebno še plačati ob prihodu na otok.

Če se odločate med tem, ali bi svoje medene tedne preživeli na Maldivih ali ne, se morate vprašati, kaj sploh želite od svojih medenih tednov, kakšna so vaša pričakovanja in želje. In konec koncev tudi to, koliko ste pravzaprav pripravljeni zapraviti. Če želite odkrivati naravo, kulturo in znamenitosti, Maldivi zagotovo niso prava izbira. Maldivi niso potovanje, so počitnice. Prav tako tudi niso najbolj poceni izbira. Primerni so za tiste, ki sicer radi potujete in vam dolga pot do tja ne predstavlja prevelike muke, vendar za svoje medene tedne želite popoln odklop. Tistim, ki ljubite fotografijo, priložnosti za čudovite posnetke ne bo kmalu zmanjkalo. Če se radi potapljate, upoštevajte tudi to – nekateri otoki imajo zelo lepe koralne grebene, večina pa že konkretno uničene. Nama je odgovarjalo, da sva na medene tedne odpotovala takoj po poroki, saj sva jih preživela še v tisti poporočni vznesenosti, hvaležnosti in sreči in so nama kot takšni tudi ostali v spominu. Vračala se verjetno ne bova, razen če bova nekega dne hotela obeležiti kakšno posebno obletnico. Če se želite kopati v bazenu, malo šnorklati, hoditi na masaže, dobro jesti in preprosto uživati, kaj večjih potreb od tega pa nimate, so Maldivi prava izbira za vas. Če vam hitro postane dolgčas, vas zna rešiti kakšna dobra knjiga. Nič pa ni narobe in verjetno je to ves smisel medenih tednov, da se na njih v celoti posvečate svojemu partnerju, vajini ljubezni in temu, da se po vsej poročni zmešnjavi dobro sprostite in napolnite baterije. 🙂
.
.
.

Ne preskočite namiga: 

  • Če opravljate rezervacijo preko Booking.com, uporabite to povezavo
  • Če opravljate rezervacijo preko Airbnb in je to vaša prva rezervacija, s to povezavo prejmete 30 EUR popust
  • Resort, v katerem sva bivala, najdete na booking.com
Booking.com
Booking.com