Medeni tedni na Maldivih

Še do nekaj dni pred poroko sva bila prepričana, da bova najin medeni teden preživela nekje blizu, predvidoma na hrvaški obali. Poroka je velik zalogaj – ne samo finančni, vanjo je potrebno vložiti tudi veliko svojega časa (še posebno, če jo zaročenca do zadnjega detajla planirata sama, tako kot sva jo midva) in stresa – veliko je razmišljanja, raziskovanja, odločanja, hitenja vsepovsod naokoli, dogovarjanja. Zato sva sprva sklenila, da bo najin medeni teden zastavljen kar se da preprosto – rezervirala bova hotel v Puli in to bo to. Brez dodatnega stresa s planiranjem letalskih kart in prevozov, brez dolge poti in vsega, kar to potegne s sabo. Kakšna dva tedna pred najinim poročnim dnem pa sva se začela kar na lepem pogovarjati o tem, da mogoče pa ne bi bilo tako zelo slabo, če bi vseeno odpotovala nekam v eksotiko. Najin izgovor je bil, da se medeni teden zgodi samo enkrat v življenju. In ravno takrat se nama je dogajal ta “enkrat v življenju” –  morda bi bilo pa res škoda, da ne odideva na medeni teden tja, kamor sva si pravzaprav želela že odkar sva začela odkrivati svet, pa sva takšne kotičke vedno prelagala na kasneje, češ da bodo že prišli na vrsto za takrat, ko se bova poročila. Na hitro sva se odločila za Maldive in takoj sem se zakopala v iskanje popolnega otočka s točno takšnim resortom, ki bo imel vse, kar si želiva, hkrati pa v najino denarnico ne bo zvrtal luknje. Želela sva biti tam, kjer imajo tiste za Maldive tako znane vile na vodi, resort je moral imeti bazen in najpomembneje – fantastično hrano. Velik bonus je bil to, da sva z letališča v glavnem mestu Male do resorta zaradi velikih razdalj morala leteti s hidroplanom, in sicer nad vsemi tistimi turkizno obrobljenimi otočki, ki se jih kar ne da nagledati. To je bila še ena zanimiva izkušnja, ki sva jo lahko črtala s svojega bucket lista.

Pot je bila še kar naporna. Poročila sva se v soboto, na pot pa odhitela v ponedeljek. Tako sva imela za razne poporočne opravke, počitek po poroki in pakiranje za medene tedne na voljo samo en dan, ki sva ga tako ali tako večinoma preživela še v Rogaški Slatini, kjer sva se poročila – polna vtisov, s čustvi na vrhuncu in prijetno utrujena. Za spanje skorajda ni bilo ne časa ne volje. V ponedeljek sva letela iz Benetk. Dobra odločitev je bila to, da sva imela let šele popoldne, tako sva se lahko vsaj za silo naspala in spočila. Letela sva z letalsko družbo Emirates, pot je bila sestavljena iz dveh poletov: iz Benetk do Dubaja, nato pa iz Dubaja do Maldivov. Leta sta minila resnično prijetno in udobno, pogledala sva si film ali dva, poslušala kakšen glasbeni album, vmes kaj pojedla, malo zaspala in že smo bili na cilju. Prestopanje v Dubaju je bilo kanček zoprno, saj sva imela med letoma dobre štiri ure postanka – kar sicer za mnoge in za navadno potovanje ni veliko, vendar pa po tako velikem dnevu, kot je lastna poroka, ko si čustveno in tudi telesno izžet ter čisto v nekem drugem svetu, ko komaj čakaš da se končno sprostiš in daš vse štiri od sebe, takrat je vsaka ura sedenja na neudobnih stolih na letališču v nočnih in nato najzgodnejših jutranjih urah kar naporna. Ko sva končno prispela na letališče na Maldivih, sva morala presesti še na hidroplan. Tudi tega sva čakala uro ali dve, polet je trajal še dodatno dobro uro, nato pa sva končno prispela v obljubljeni raj. In tako sva lahko pričela s svojimi težko pričakovanimi (in dobro zasluženimi) medenimi tedni.

Ker sva prenočišče rezervirala tik pred zdajci, ni bilo več proste nobene vile na vodi. Zato sva rezervirala vilo na plaži z direktnim dostopom do morja. Imela sva zunanjo kopalnico z jacuzzijem, čudovit pogled na plažo s palmami in morje le nekaj korakov stran. Dneve sva začenjala s kavico v postelji ali na terasi, nato sva se počasi sprehodila do osrednjega dela (vsak dan sva lahko izbirala med tremi restavracijami), kjer sva pozajtrkovala, najbolj vroče dele dneva sva ponavadi kar prespala v svoji prijetno ohlajeni vili. Veliko časa sva preživela na bazenu, se sprehajala po otoku, občudovala belo sipino, ki se je navidez vila v neskončnost, s šnorklanjem in opazovanjem morskih bitij res čudnih oblik (naletela sem recimo na ribo, ki se ji reče unicorn fish in ima na prednjem delu telesa dejansko izrastek, ki spominja na rog), tu pa tam pa sva si privoščila tudi masaže. V morju sem plavala med morskimi psi (reef sharks – naj ne bi bili nevarni) in čudovitimi ogromnimi želvami, ki so se po vodi premikale kakor da so v upočasnjenem posnetku. Ob večerih sva se vsak dan znova čudila prečudovitim sončnim zahodom, poslušala koncerte in preizkušala koktejle. Vmes sva šla na izlet na sosednji lokalni otoček, kjer imajo zatočišče za želve in enkrat na večerni izlet z ladjico, kjer sva se navduševala nad delfini in opazovanjem sončnega zahoda še z morja. Z začudenjem sva opazovala puhaste kunce, ki so prosto skakljali po celem otoku in so na dan prikukali, ko je začel padati mrak. Skratka, vsak dan znova je minil v popolni relaksaciji in uživanciji, edini najin “napor” je bilo vroče sonce, ki je tako blizu ekvatorja še posebno močno. Na srečo nikoli nisva pozabila na nanašanje sončne kreme in zaščite z oblačili in kapo, tako da sva se sončnim opeklinam izognila.

Kosila in večerje so bili vsak dan znova pravo gurmansko popotovanje. Ob tako veliki izbiri okusne hrane sva imela kar malo prevelike oči, zato sva se včasih preveč najedla še preden sva prišla do sladice. Vsak dan je bila kuhinja z nekim osrednjim motivom, enkrat mediteranska, drugič indonezijska, potem azijska in druge. Prav vse so bile zelo okusne in vsak dan sva se naslednjega obroka začela veseliti že kmalu po tem, ko sva pojedla današnjega. Po kosilu sva se ponavadi prestavila ob bazen, kjer sva ležala na ležalnikih, pila ledeni čaj in se namakala v bazenu. Po večerjah je sledilo sproščeno druženje ob nastopih lokalnega glasbenega dueta, ki sta sprejemala glasbene želje (zapela/zaigrala sta tudi najino pesem in z malo s kar nekaj prigovarjanja me je mož prepričal, da sva na njo pred vsemi tudi zaplesala svoj poročni ples, kar je bil na koncu eden najlepših spominov s tega potovanja) ali pa glasne zabave, z all inclusive koktejli in s plesanjem vso noč.

.
.
.

Zaradi dolžine tega zapisa, sem ga razdelila v dve objavi. Za nadaljevanje kliknite >> tukaj. <<
.

.

Dodatno: 

  • Če opravljate rezervacijo preko Booking.com, uporabite to povezavo
  • Če opravljate rezervacijo preko Airbnb in je to vaša prva rezervacija, s to povezavo prejmete 30 EUR popust
  • Resort, v katerem sva bivala, najdete na booking.com
Booking.com
Booking.com