Draga moja,

zdi se, da sva še včeraj odštevali mesece. Kot bi mignil in zdi se, da skoraj čez noč, sva mesece zamenjali za dneve, sedaj pa bi lahko odštevali že ure. Sprašujem se, kaj vse ti zdajle roji po glavi, ko pogleduješ na vremensko napoved in se sprašuješ, če si kaj pozabila. Upaš, da se ne boš spotaknila. Poskušaš si predstavljati obraze tvojih dragih, ko te bomo prvič zagledali v poročni opravi. Oh, komaj že čakam, da te vidim v tvoji lepi beli obleki. Komaj že čakam, da te vidim na vrhuncu tvojih čustev, ko boš poskušala skriti živčnost, ko boš stopala do oltarja, se trudila zadrževati solze, ko te bo prešinilo, da ravnokar doživljaš dan, o katerem si sanjala še preden si spoznala svojega princa. Ko boš plesala do onemoglosti. Se veselila in smejala. Ko boš poskakovala kot majhna deklica in ko boš imela občutek, da lebdiš nekaj metrov nad zemljo. Ozri se okoli sebe, vsi smo tam zaradi tebe, zaradi vaju, zaradi vajine ljubezni, ki jo gojita in ki kakor sonce razveseljuje vsakega, ki vama prekriža pot. Draga moja, pred teboj je eden najlepših dni tvojega življenja. Spomini nanj te bodo spremljali za vedno. To je tvoj, to je vajin dan. Od tega dne dalje bo vajina vez še malo močnejša, gledala se bosta še malo bolj zaljubljeno, drug drugemu se bosta predala še malo bolj. Ljubila se bosta, pa čeprav si mislila, da je to nemogoče, še bolj. Pred vama je dan, ki bo nabit s čustvi. Ko bosta v naslednjih letih pomislila nanj, se vama bo na obraz narisal nasmeh, srce pa bo poskočilo. Vajin poročni dan. Vidva. Mož in žena. V težkih trenutkih bosta v spominih na ta dan našla uteho. In moč.

To je dan, ki te dvigne, ti da moč. In dan, ki te ohromi, naredi skromnega. Poglej, ti moja prečudovita prijateljica, kako srečna sta lahko. Med toliko ljudmi na svetu, ki iščejo in iščejo svojo drugo polovico, sta našla drug drugega. Poglej moškega svojih sanj. Poglej, kako ponosen je, kako zaljubljeno te gleda, kako bi naredil vse zate. Poglej ga – svojega zaročenca, ki postaja tvoj mož. Mož. Si lahko misliš? Kar nekaj časa boš potrebovala, da se boš navadila na ti dve besedi: mož in žena. Tako veliki, odrasli besedi. Kako ponosna si, da si njegova. Kako hvaležna si, da lahko svetu poveš, da je tvoj mož. In da si ti njegova žena.
In da smo mi vsi tukaj z vama zato, ker delimo vajino srečo, ker nas z enim od vaju ali z obema veže preteklost in ker se veselimo vajine skupne prihodnosti. Ker verjamemo v vaju in ker je vajina sreča enako pomembna kot naša lastna.

Sprosti se. Jutrišnji dan bo čudovit in najlepši dan od vseh, ki si jih doživela do sedaj. Ne razmišljaj o vremenu. In spotikanju. Ne razmišljaj o hrani, ne razmišljaj o nepomembnih stvareh. Prečudovita boš, četudi šminka zbledi in se maskara razmaže – pa veš zakaj? Ker vse kar bomo videli na tvojem obrazu je lepota vajine sreče in veličastnost vajine ljubezni. Poskusi užiti sleherni trenutek – jutrišnji dan je tvoj dan. Globoko zavzdihni.

To je to, draga moja. Ne ponočuj. Ne razmišljaj preveč. Obleci si pižamo in hitro v posteljo – jutri boš potrebovala vso energijo.
Neizmerno te imam rada.
Naj se odštevanje prične.