Najbolj fotogenične gugalnice na Baliju

Nekaj je na gugalnicah, kar spominja na otroštvo in posledično iz nas na plan potegne igrivost, smeh in veselje. Dobra stran odraslosti je to, da se lahko namesto na malih gugalnicah, sedaj zagugamo na tavelikih. Velike gugalnice – velka zabava 🙂 Na Baliju je kar nekaj fantastičnih gugalnic. Meni najljubšo sva našla sredi Ubuda in je prava mala adrenalinska bombica. Če se želite zagugati na njej, boste morali rezervirati prenočišče na Airbnb, več o tem si lahko preberete tukaj.

Gugalnica v Ubudu

Zelo podobne tej, ki sem jo opisala zgoraj, se skrivajo nekje 20 minut vožnje od centra Ubuda in so turistična atrakcija – za nekje 20 evrov vam dovolijo 30 min guganja, na gugalnico pa vas zaradi varnosti tudi privežejo. Če se gugate na višjem nivoju, vam na glavo nasadijo tudi čelado. Žal se nikoli ne gugate sami – prisotni so zaposleni in drugi turisti. Za navodila, kako priti do tja, kliknite tukaj.

Gugalnica s pogledom na Twin Lake

Lepo in zelo fotogenično gugalnico, ki je namenjena le fotografiranju (in ne dejanskemu guganju), sva našla na razgledni točki nad jezeroma Buyan in Tamblingan v Munduku. Tudi tukaj žal ne boste sami – po stopničkah splezate do gugalnice in se namestite, nekdo vam odstrani stopničke in vašem fotografu prišepne nekaj navodil o tem od kod nastane najlepša fotografija, malo zapozirate in že je vsega konec.

Gugalnica ob čokoladnici

Gugalnico na dolgih vrveh najdete tudi na vzhodu Balija ob tovarni čokolade, ki se imenuje Uforia Chocolate Factory. Nama je za obisk žal zmanjkalo časa.

Gugalnica na Gili Trawangan

Za verjetno najznamenitejšo pa boste za trenutek morali zapustiti Bali in se nameniti na sosednji otoček Gili Trawangan – hotel Ombak Sunset ima gugalnico sredi oceana, ki nudi fantastične možnosti za lepo fotografijo, žal pa je ponavadi tudi veliko gneče.

Če se na Baliju skriva še kakšna gugalnica, ki sem jo pozabila napisati, mi sporočite v komentarjih in vključila jo bom v objavo. Pa lepo (in varno) guganje želim! 🙂