Modni trendi letošnje pomladi

Letos je moderna romantika, ki spominja na Benetke v 18. stoletju – na tiste čase, ko se je po beneških uličicah smukal sam zaljubljeni Casanova. Volančki in gola ramena, široke hlačnice in rokavi, vse to v vseh možnih cvetličnih motivih. Prevladuje rumenkasto-oranžna, ki se prelije vse do rdeče, vendar pa tudi svetlo rozasta, ki je kraljevala vso jesen in zimo, še ni pozabljena. Nežnosti, ki jo oblačila izražajo na vse možne načine, na drugi strani kljubuje črnobela kombinacija, ki se lahko pojavi povsod, največkrat pa na srajčkah.

Odkrita ramena, široki rokavi in za nameček še volančki

Vzemite eno izmed teh treh, dodajte poljubno drugo ali pa obdržite kar vse tri – letos je moderno že skoraj pretirano razkazovanje golih ramen, nešteto volančkov in široki hipi rokavi – bolj kot je izrazito, bolje je. Gola ramena vedno nastopajo v kombinaciji z rokavi in največkrat v kombinaciji z volančki, ni pa nujno. Če so rokavi dolgi, so ponavadi široki. In navidez malce prekratki.

Iskalni niz za spletno nakupovanje: frill, flair, flounce, ruffle,  off-shoulder, bardot

obleka // majčka // obleka // srajčka
majčka // majčka // majčka
majčka // obleka // srajčka // srajčka
majčka // majčka

Široke hlače

Skinny kavbojke so  (vsaj zaenkrat) malo pozabljene. Široke hlače klasične dolžine ali pa takšne, ki so odrezane nekje poljubno med gležnjem in kolenom, so letos izjemno moderne. V vseh možnih motivih, največkrat cvetličnih ali pa v nevtralnih enobarvnih odtenkih, ponavadi v kombinaciji z bolj umirjenim enobarvnim zgornjim delom, kjer se šteje kot velik plus, če ima ta zgornji del bodisi volančke bodisi odkrita ramena. Nič ni narobe, če hlače spominjajo na spodnji del pižame.

Iskalni niz za spletno nakupovanje: culottes, wide leg

hlače // hlače // hlače // hlače
hlače // hlače // hlače

Cvetlični motiv

Tudi letos, kot vsako pomlad, prevladujejo cvetlični (botanični) motivi. Od drobcenih živobarvnih in takšnih, ki se skoraj zlijejo s preostalo barvo blaga, do velikih cvetov iste barvne palete, ki so enakomerno razporejeni po materialu.

Iskalni niz za spletno nakupovanje: floral, botanical

majica // majica // tunika // obleka
srajčka // top na naramnice // obleka

Barve: rumena, oranžna, rdeča

Čeprav svetlo roza še ni rekla zadnje, se je postavila nekoliko na stran – letošnjo pomlad prevladujejo rumena in vsi njeni odtenki, pa oranžna in rdeča. Barve, navdahnjene od sončnic, forzicije in oljčne repice. In malo od živordečih potonik.

obleka // obleka //  rumena obleka // rumena kratka obleka
obleka // majica // obleka
obleka // obleka

Midi in maksi oblekice

Kratka krilca so zamenjala daljša, bolj damska, bolj sproščena krila. Vse kar se konča pod koleni je letos super moderno. Razporek, skozi katerega se tu in tam pokaže koleno, je velik plus. Nosijo se tudi zgornji deli v istem vzorcu kot krilo, kar daje vtis, da nosimo obleko.

krilo in top // obleka // obleka
obleka // obleka // obleka
obleka // obleka
obleka // obleka // obleka

Srajčke

Srajčke letošnjo pomlad prevladujejo v treh različnih izvedbah: lahki, sproščeni materiali s cvetličnim motivom, malo bolj resne v črtasti izvsedbi ali pa preprosto enobarvne v nežnih barvah, predvsem v beli ali nežno roza. Vse tri izvedbe nastopajo v klasičnih krojih, kot tudi z odkritimi rameni, širokimi rokavi in/ali volančki.

Iskalni niz za spletno nakupovanje: blouse, shirt

srajčka // srajčka // srajčka // srajčka
srajčka // srajčka
srajčka // srajčka

Pajaci

Pajaci se pojavljajo v vseh možnih oblikah in dolžinah in prav vsi so letošnjo pomlad modni. Plus je odkrit hrbet, gola ramena in seveda volančki v kombinaciji s širokimi hlačnicami. Za popoln look ne pozabite dodati velikih sončnih očal in slamnatega klobučka.

Iskalni niz za spletno nakupovanje: jumpsuit (daljši), playsuit (krajši)

črtast pajac // pajac  // pajac // pajac
pajac  // pajac // pajac

Kimono

Nisem edina, ki se je zaljubila v kimono (o tem, zakaj ne odpotujem nikamor brez kimona, lahko preberete tukaj). Letos je skoraj nepogrešljiv v omarah najbolj modnih blogerk in na prodajnih policah največjih modnih znamk. Daljši kot so, bolj so “in”. S širokimi rokavi, ki se končajo pod komolci. Prevladujejo v cvetličnih motivih, ki so naslikani na nevtralno podlago.

Iskalni niz za spletno nakupovanje: kimono, včasih tudi cape, duster, kaftan

kimono // kimono // kimono // kimono
kimono // kimono
kimono // kimono

Črno-bela

Vsa ta nežnost, ki je moderna letošnjo pomlad, potrebuje protiutež in ni je primernejše od udarne črnobele. Letos moderna v pepita, črtasti, kockah in pikčasti (polka dot) izvedbi.

Iskalni niz za spletno nakupovanje: checked, polka dot, striped, gingham, houndstooth

srajčka // srajčka // majčka // majčka
srajčka // hlače